søndag den 11. august 2013

Det lækreste frokostbrød


Dette er en opskrift på nogle frokostbrød jeg flere gange har serveret sammen med ovnbagt aubergine, frisk mozzarella nogle gange forskellige hjemmelavede spreads og salat til. Det er en let sommerret, der bare er dejlig.

Dette er nogle meget mættende, lidt tunge, brød, som af den grund ikke er velegnede som 'dyppebrød' til supper osv., men som indslag til buffeter,  frokoster eller lignende.

Frokostbrød
til 10 stk

INGREDIENSER:
- 200g hvedemel
- 200g grahamsmel
- 100g rugmel
- 100g hørfrø
- 60g sesamfrø
- 100g solsikkekerner
- 2 knsp salt
- ½ tsk sukker
- 50g gær
- 4 dl  fingervarmt vand
- 1 dl olie + lidt til pensling


FREMGANGSMÅDE:
Bland alle de tørre ingredienser sammen.


Smuldr gæret i det lunkne vand, og tilsæt olie.
Kom også den 'tørre blanding' i, lidt efter lidt.

Kom et fugtigt viskestykke over dejen, og lad den hæve i 1½ - 2 timer, alt efter hvad du har tid til. Den kan sagtens hæve mere end det, det har jeg bare aldrig tid til...
 Form brødene til små aflange stænger (jeg lavede ikke en lige så stor portion - derfor kun 7 brød) og lad dem efterhæve under viskestykket i yderligere 30 minutter. Tænd ovnen på 180grader varmluft.


DIIIING, pensl brødene med olie og kom dem i ovnen, de er færdigbagte, når de er let gyldne og lyder hult, når man bbanker let på bagsiden af dem.
SPIS! Og vær glad :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar